Pachet
Statiunea/Zona
Adulti
Copii
Numar Stele

Data Inceput
Data Sfarsit


Documente de calatorie

Pasaport

La frontiera cu statele Uniunii Europene aveţi nevoie de o carte de identitate valabila, iar pentru tarile non UE aveti nevoie de un pasaport valabil .

Regimul de vize pentru cetăţenii români.

Nu aveţi nevoie de viză pentru a călători în interiorul UE:Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.
Pentru a afla mai multe despre regimul de vize pentru cetăţenii români, click AICI.
Pentru informaţii privind condiţiile de călătorie în diferite ţări, click AICI.
Vize şi servicii consulare,clik AICI.

Ghidul călătorului român în străinătate,clik AICI.
Ghid privind drepturile pasagerilor UE,clik AICI.
Ghidul serviciilor consulare, click AICI.
Ghid de informare privind traficul de persoane, clik AICI.
Ghid privind asistenţa medicală,clik AICI.
Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români, clik AICI.
Sfaturi utile pentru calatoriile in MEXIC, clik AICI.
Sfaturi utile pentru calatoriile in Japonia, clik AICI.
Sfaturi utile pentru calatoriile in Asia, clik AICI.

Banii

Moneda euro

Euro este moneda naţională pentru aproximativ 329 de milioane de locuitori din 16 ţări membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Cipru, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Ţările de Jos, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania. Ţările UE care nu folosesc moneda euro sunt Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Suedia și Regatul Unit. Cele opt ţări care au intrat în UE din 2004 s-au angajat să adopte moneda euro atunci când sunt pregătite.

Simbolul pentru moneda euro este €. Bancnotele euro sunt identice în toate ţările, dar fiecare ţară emite monede proprii, având o faţă comună și o faţă cu o emblemă naţională distinctivă. Toate bancnotele și monedele pot fi utilizate în orice ţară UE care a adoptat moneda euro, inclusiv în multe dintre teritoriile acestora de peste mări, cum ar fi insulele Azore, insulele Canare, Ceuta și Melilla, Guyana Franceză, Madeira, Martinica, Mayotte, Réunion și Saint-Pierre și Miquelon.

Monaco, San Marino și Cetatea Vaticanului au adoptat euro ca monedă naţională, ceea ce le oferă, de asemenea, dreptul de a emite un anumit număr de monede euro având feţele naţionale ale ţărilor respective. Un număr de ţări și teritorii folosesc euro ca monedă de facto, printre acestea numărându-se Andorra, Kosovo și Muntenegru.

În ţările europene din afara zonei euro, multe hoteluri, magazine și restaurante, mai ales din zonele turistice, acceptă plata în euro, pe lângă moneda naţională, deși nu sunt obligate din punct de vedere legal să procedeze astfel.
Numerar şi cărţi de credit

Datorită normelor UE, pentru retragerea de euro de la un automat bancar se aplică aceeași taxă pe întregul teritoriu UE, taxă echivalentă celei aplicabile în ţara dumneavoastră de origine atunci când retrageţi bani de la un automat bancar care nu aparţine băncii dumneavoastră. Taxa de tranzacţie pentru plăţile în euro cu un card de debit sau de credit în UE este aceeași cu cea aplicabilă în ţara dumneavoastră. Desigur, aceste taxe pot fi diferite de la o bancă la alta.


Sănătatea dumneavoastră

Accesul la îngrijiri medicale

În calitate de cetăţean al unui stat membru al UE, dacă vă îmbolnăviţi brusc sau dacă aveţi un accident pe durata sejurului dumneavoastră într-o ţară din UE sau în Elveţia, Islanda, Liechtenstein sau Norvegia, puteţi beneficia de îngrijiri medicale gratuite sau la preţuri reduse. În acest sistem sunt incluse numai îngrijirile medicale cu finanţare publică și fiecare ţară are propriile norme privind sistemul public de servicii medicale. În unele ţări, îngrijirile sunt gratuite, în altele achitaţi dumneavoastră o parte din costuri sau trebuie să achitaţi costul integral, după care puteţi cere rambursarea. Păstraţi deci toate facturile, reţetele și chitanţele.

Un card european de asigurări sociale de sănătate simplifică procedurile, reduce birocraţia și contribuie la accelerarea rambursării costurilor. Dacă nu aveţi card, vi-l puteţi procura de la casa de asigurări sociale sau de sănătate din regiunea dumneavoastră. Unele ţări integrează elementele cardului european pe spatele cardului naţional, iar altele emit carduri separate.

Asigurarea de călătorie

S-ar putea să aveţi nevoie de o asigurare de călătorie, întrucât doar unele dintre ţările din UE achită costul integral al îngrijirilor medicale. O îmbolnăvire sau un accident în străinătate pot duce la costuri suplimentare de deplasare, sejur și repatriere, pentru care este preferabil să aveţi o poliţă de asigurare.

Medicamentele

Luaţi cu dumneavoastră reţeta dacă transportaţi medicamente prescrise de medic. Nu luaţi decât cantităţile necesare pentru uzul personal în timpul călătoriei, întrucât cantităţile mari de medicamente pot crea suspiciune.Sa socializam :)Da un Like la LikeToTravel
© 2016 | Proprietate LikeToTravel
Toate drepturile rezervateContact
0363409779
0773934484 oferte@LikeToTravel.ro
Home | Acte Agentie | OPC | Informatii Utile | Contact